Culorile deschise și contrastele de finisaj sunt elementele caracteristice ale acestui apartament de trei camere din Sudul Bucureștiului. Amenajarea acestui apartament de 84 mp a fost conceput în așa fel încât să îndeplinească nevoile și dorințele proprietarilor.
Proprietarii, un cuplu tânăr și motanul lor, au dorit un stil de amenajare modern cu accente industriale.
Apartamentul de 84 mp este decomandat și compartimentat în felul următor: un hol generos, o bucătărie spațioasă, două băi și trei camere. Finisajele deschise au fost alese pentru a oferi o atmosferă luminoasă și pentru a nu fi conditionați de anumite alergeri la finisajul mobilierului sau a altor decorațiuni.
Zona de hol a oferit un mare avantaj acestui spațiu deoarece a permis construirea unui dressing cu o lungime de peste cinci metri, astfel restul camerelor sunt aerisite. Culorile dressing-ului sunt în contrast cu finisajul deschis al pardoselii.
Bucătăria este foarte compactă și unitară cu frigider încastrat,centrala termică mascată, rămânând și blat de lucru destul de amplu. Are toate dotările necesare datorită spațiului generos care a permis acest lucru. Paleta de culori este similară cu cea de pe hol deoarece s-a dorit o continuitate între cele două spații. Un element captivant al bucătăriei este faianța hexagonală cu efect 3D, ce este pusă în evidență de banda led de sub corpurile de mobilier suspendate.
Dormitorul matrimonial este reprezentat prin fototapetul cu peisajul de vis din spatele patului. Corpurile de iluminat cu finisaj de crom se integrează minunat în spațiul simplist și aerisit.
Camera de zi este un spectacol de finisaje contrastante. Cărămida albă oferă un aer industrial iar covorul pufos oferă căldură acestui spațiu.
Cuplul tânăr petrece mult timp la munte sau călătorind prin diferite țări. Din acest motiv au dorit cât mai multe elemente naturale în casa lor. Tabloul realizat din plante verzi este un petec de verdeață ce a fost obligatoriu pentru camera lor de zi.
Deoarece tinerii au momente când lucrează și de acasă au dorit o camera amenajată special pentru această activitate. După alegerea camerei cu suprafața cea mai mică am trecut la creionarea amenajării. Un birou lung acoperă toată lungimea peretelui exterior pentru a oferi spațiu de lucru pentru două persoane. Camera este completată de o canapea de două locuri și o bibliotecă industrială în contrast cu restul camerei. Litera luminoasă este una din obiectele achiziționate din excursiile lor.
Băile respectă paleta de culori și finisaje ca restul casei. Pentru ambele băi s-a ales un mobilier în contrast cu faianța și gresia.
Baia mare este un mix echilibrat de plăci ceramice cu efect 3d și o gresie ce imită o pardoseală de lemn alb uzată în timp. Baia mică are o faianță mult mai simplă și doar un accent de brâu colorat. Placarea cu ceramic a acestei băi este până la jumătatea înălțimii generale a băi.
În alegerea finisajelor s-a ținut cont și de motanul, Tom, care este foarte curios și jucăuș. Nu exisță spațiu în apartamentul acesta ce nu a fost inspectat de el. Apartamentul lor este pet friendly.
Durata lucrărilor s-a întins pe o perioadă de șapte luni de zile deoarece apartamentul a fost achiziționat fără finisaje și pentru a oferi spațiul ideal a fost nevoie și de o mică intervenție de recompartimentare. Mobilierul din întregul apartament a fost realizat pe comandă.